telefon:  773 222 996 E-mail:  info@zdravemisto.cz

květák ové rizotto

Květákové rizotto s krůtím masem na kari

Rizoto jde udělat skutečně i bez rýže. Ital v kuchyni by se možná chytal za hlavu, ale nám je to jedno. Každý kdo ochutná, tak musí uznat, že je to opravdu výborný pokrm a hlavně je zdravý. Rýže obsahuje zbytečně moc škrobu a to především v dietách kdy se snažíme bojovat s kandidou (candida albicans), není dobré. Škrob se v těle mění na cukry a těmi se pak živí naše milá kandida. Cílem je eliminovat sacharidy ve stravě a tím přestat živit tuto agresivní houbu.

Co potřebujeme:
  • Květák
  • Krůtí maso
  • Kari
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Cuketa
  • Bazalka
Jak na to:
  • Umytý květák nadrťte v mixéru (za syrova) na malé kousíčky. (pokud nemáte vhodný mixér, kusy květáku nejprve uvařte a pak rozmělněte. Rizotto bude více mazlavé.)
  • Osolte a dejte na pánev, podusit, tak aby byl květák uvařený. U takto malých kousků to nezabere moc času. Může být i trošku tvrdší ať připomíná rýži al dente.
  • Mezitím si připravte krůtí maso (vhodné neboť bývá nejčistší co se týká medikamentů při chovu) na malé nudličky, osolte, promíchejte s kari a dejte na pánev s rozehřátým olivovým olejem
  • Můžete na pánvi opéct nakrájenou cuketu – připomíná pak houby a hodí se do rizotta.
  • Vše smíchejte dohromady a zalijte šťávou z pánve na které jste dělali maso.
  • Pár lístků bazalky na vrch a je hotovo!

 

Leave your comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *